Dirigent

Ons koor wordt sinds januari 2018 gedirigeerd door Flip Markwat, een enthousiaste jongeman met Flakkeese roots (zijn vader is op ons eiland geboren en getogen). Hij is in 1992 geboren te Nieuwdorp (Zeeland).

Flip kreeg op 14-jarige leeftijd interesse in het orgelspelen. Hij is toen lessen gaan volgen bij Margreeth de Jong in de Nieuwe Kerk te Middelburg. In november 2009 deed Flip mee aan een concours voor jonge pianisten, en alhoewel hij nog nooit pianolessen had gevolgd won hij dat concours! Aan dat succes was  een jaar lang gratis pianostudie bij het Muziekinstituut Mingelen verbonden. Deze studie beviel hem zo goed dat hij gestopt is met zijn orgellessen en aan het muziek instituut is verder gaan studeren.

In 2012 won Flip Markwat het Interclassic music concours voor het instrument piano met lovende commentaren. Na zijn piano studie is hij zich gaan richten op het dirigeren. Hij heeft hier ook verschillende cursussen voor gevolgd. Naast het Rehobôthkoor is Flip ook dirigent van I.K.K.Rejoice te Zuidland, jongerenkoor Elsafan te Goes en  projectkoor ‘de Samaritaan’ te Rotterdam.

Flip is als organist verbonden aan de Hervormde kerk te Yerseke, de Hervormde kerk te Zuidland en de Hervormde wijkgemeente Centrum te Rotterdam.